Weegmomenten

Sta je dagelijks op de weegschaal? Wordt jouw gemoedstoestand beïnvloed door de waarde die de weegschaal aangeeft? Soms geeft het juist een enorme motivatie, maar laat je niet misleiden door het verschil tussen gister, vandaag en morgen. De schommeling in het lichaamsgewicht kan meerdere oorzaken hebben. Een van deze oorzaken is het veranderen van je vochthuishouding. Misschien heb je gister soep of even makkelijk een kant-en-klaar maaltijd gegeten. Dit zijn producten die veel zout kunnen bevatten, wat er voor kan zorgen dat je meer vocht vasthoudt. Dan kan je zomaar zwaarder zijn dat dat je gisteren was.

Ook tijdens de menstruatie houdt een vrouw meer vocht vast. Verder kan het tijdstip van wegen, kleding en toiletbezoek ook een rol spelen in de verandering van je gewicht.

Voor een beter beeld is het beter om niet vaker te wegen dan 1x per week en gebruik te maken van standaarden, zoals: vrijdagochtend voor het ontbijt na het toiletbezoek in uw slaapkleding.

Een nog beter beeld kan de lichaamssamenstelling meting zijn (bij ons) in de diëtistenpraktijk waar de meting een volledig beeld geeft van het vochtpercentage, de spiermassa en het vetpercentage naast het lichaamsgewicht. Dit doen wij trouwens tijdens ieder consult dat u bij ons (terug) komt.